Cursul „Criza mediatica sau cum sa iesi dintr-un impas de comunicare” – o premiera pe piata formarii competentelor in comunicare – urmareste dezvoltarea abilitatilor de gestionare a situatiilor de criza si de comunicare a institutiilor publice sau private cu mass-media.
Prin acest curs ne adresam purtatorilor de cuvant sau specialistilor in relatii publice din institutii publice sau private, cu sau fara experienta in domeniu.
Orice institutie sau organizatie poate ajunge cel putin o data, in timpul perioadei de activitate, la un moment in care un eveniment negativ, care poate afecta imaginea sa publica, poate degenera intr-o situatie de criza. Interesul publicului pentru ce s-a intamplat si pentru aflarea vinovatilor, concretizat prin presiunea exercitata de mass-media in aflarea informatiilor, transforma respectiva situatie de criza intr-una de tip mediatic.
Diplomatia, corectitudinea, fermitatea in sustinerea punctelor de vedere, abilitatea de comunicare sunt cateva dintre calitatile de care purtatorii de cuvant sau specialistii in relatii publice se pot folosi in gestionarea unei situatii de criza mediatica.
Cursul „Criza mediatica sau cum sa iesi dintr-un impas de comunicare” abordeaza aspecte referitoare la definirea crizei mediatice, la caracteristicile acesteia si la efectele asupra imaginii publice, la implicarea presei in declansarea si dezvoltarea acestui tip de criza, dar si la modul in care jurnalistii pot ajuta in gestionarea unei asemenea situatii.
Cursul prezinta diverse modalitati de abordare a unei situatii de criza mediatica si puncteaza principalele reguli de management al comunicarii recomandate in aceste cazuri. Cursul defineste conflictologia in mass-media si evidentiaza diferentele dintre conflictul de presa si criza mediatica.
Conceput intr-o maniera novatoare, cursul „Criza mediatica sau cum sa iesi dintr-un impas de comunicare” urmareste dezvoltarea abilitatilor necesare in gestionarea crizei mediatice printr-o abordare practica, teoria fiind inteleasa si structurata pornind de la exemple concrete, cunoscute publicului din relatarile media.
Modul I
CUPRINS:
I. Criza mediatica. Notiuni introductive – abordare practica
II. Ce trebuie cunoscut despre criza mediatica
III. Cum caracterizam criza mediatica (abordare teoretica si practica)
IV. Cum se implica presa in declansarea si dezvoltarea crizei mediatice?
V. Cum pot ajuta jurnalistii in gestionarea unei crize mediatice?
VI. Recapitulare
Modul II
CUPRINS:
I. Efectele crizei mediatice
II. Recomandari pentru o abordare benefica a situatiei de criza mediatica, pentru diminuarea efectelor acesteia
III. Cum deosebim criza mediatica de conflictul de presa?
IV. Recapitulare
Pentru inscriere completati formularul de mai jos. Cursul va fi primit pe adresa de e-mail pe care ati precizat-o la inscriere daca plata efectuata de d-voastra este confirmata.
Pret curs: 200,00 RON
Dupa ce v-ati inscris dati click pe butonul de mai jos pentru a efectua plata. Sistem de plata: transfer bancar sau plata online prin EuPlatesc.ro (nu se percepe comision la tranzactie). Dupa efectuarea platii veti primi un e-mail care va va confirma tranzactia. In cazul in care contul dvs. de e-mail are activate filtre anti-spam, verificati folder-ul Bulk, Spam.
Date fiscale:
S.C. PROIECT COST INVEST S.R.L.
Numar inregistrare Registrul Comertului: J40/17167/2007
Cod Identificare Fiscala: 22410192
Cod IBAN: RO37BTRL04701202G94696XX
Banca Transilvania, Sucursala Pantelimon, Bucuresti
Cursul si contractul se vor transmite pe adresa de e-mail dupa confirmarea platii. Durata alocata studierii fiecarui curs este de maximum 8 saptamani de la data contractului. La finalul fiecarui curs, fiecare cursant va avea de rezolvat o tema in baza informatiilor studiate. Cursantul va solicita tema la adresa de office@proiectcomunicare.ro atunci cand se va considera pregatit, in durata alocata cursului. Dupa rezolvarea temei cursantul va primi o diploma care va atesta absolvirea acestui curs. Nesolicitarea temei nu va duce la emiterea diplomei respective.